Landschap en cultuurhistorie

De gids neemt je - te voet óf te fiets - mee op pad om te vertellen over de cultuurhistorische achtergrond van vliegbasis Twenthe. Op deze pagina zie je welke er binnenkort gepland zijn. Groepen die speciale wensen hebben kunnen dit bij de aanmelding aangeven. Er zijn altijd mogelijkheden voor een aangepast programma en/of een aangepast tijdstip.

Steen aan het kerkpad

Excursies Landschap en Cultuur

Bent u benieuwd naar de geschiedenis en de verhalen van vroeger over de voormalige vliegbasis Twenthe? Dan kunt u zich aanmelden voor een excursie onder begeleiding van een gids.

Uw gids trapt af met een inleiding over de geschiedenis van de ontwikkeling van het landschap. Tientallen jaren lang was dit gebied gesloten voor publiek vanwege haar militaire bestemming. Ook deze functie heeft zijn sporen in het landschap achtergelaten.

Na deze inleiding is het tijd voor een wandeling of fietstocht van die circa 2,5 uur duurt. De gids neemt u mee terug in de tijd en vertelt over de ontginning en het grondgebruik en de bewoningsgeschiedenis. Ook de impact van de aanleg van vliegveld(en) op natuur en bewoners komt aan bod.

Praktische informatie

  • Maximaal 30 deelnemers.
  • Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per mail met informatie, met daarin ook de startlocatie voor de excursie.
  • De kosten voor deze excursie bedragen € 5,- per persoon en betaalt u vooraf contant aan de gids (u kunt niet pinnen). Dit is inclusief koffie of thee bij de start.
  • Stevige schoenen of laarzen en zo nodig regenkleding.
  • Eigen fiets als u meegaat met een fietsexcursie.
  • Geschikt jong en oud (kinderen vanaf groep 7).